torstai 12. marraskuuta 2009

Asiaton oleskelu kielletty/no loitering allowed.


Kuva: Sampsa Kuha

Osallistuin avo 09 pumpulivalalnkumous taidetapahtumaan teoksellani "Asiaton oleskelu kielletty"
Olin hankkinut kaikki tarvittavat luvat ja kaikki oli kunnossa kun aloimme ripustaa teosta. Teoksen ripustamista oli kestänyt vain 30 minuuttia, jonka aikana paikalliset ravintolat Finalysonin alueella valittivat teoksesta. He vaativat, että teos tulisi poistaa. Siitäkin huolimatta, että minulla oli kiinteistönomistajan lupa.

Minä olin juuri tällöin hakemassa lisää ketjua, jotta saisimme teoksen pysymään turvallisesti ylhäällä. Kun tulin paikalle teosta oltiin ottamassa jo alas. Kukaan ei kysynyt minun mielip
idettäni. Nostoryhmä oli päättänyt ottaa teoksen alas, jotta se ei aiheuttaisi lisää valituksia.

On mielestäni kummalista, kuinka suuri valta jollakin ravintolalla on hallita ympäristöään. Teokseni puhui juuri samasta aiheesta, minkä takia se poistettiinkin: kenellä on oikeus käyttää kaupunkiympäristöä ja miten. Kaikkihan me tiedämme, että vain kuluttajat ovat hyväksyttyjä yhteiskunnan jäseniä tällä hetkellä, mutta hämmästyin silti sitä nopeutta, jolla teokseni vaadittiin poistettavaksi.

Asiaton oleskelu on todellakin kielletty, vaikka asiaa olisi kuinka paljon. Ehkä kyltissäni olisikin pitänyt lukea "Rahaton oleskelu kielletty".

Alla linkki teoksen ripustamisesta kertovaan lyhyeen videoon.

http://www.youtube.com/watch?v=j2gr6itpfZU

Short video about the unfortunate change of events when w
e tried to hang up my art work at front gate of finlayson. The sign supposed to stay there during the exhibition called "pumpulivallankumous" but it only stayed up about 30 minutes before it was removed because of the complains from the local restaurants.

Link to the video is above.

Kuva: Milena Tähkäaho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti